maandag 13 juni 2011

Jamie jammie

In de koelkast lag nog een rol bladerdeeg die op moest. Toevallig zag ik Jamie van de week een heerlijk taartje maken van bladerdeeg en nog toevalliger vonden wij al die ingredienten in onze keukenkastjes!

Mr Bik ging aan de slag en 30 minuts later stonden er 6 lekkere taartjes voor ons neus:


Jammie jammie!! Hier is het recept:

Nodig:
Bloem om te bestuiven
200 gram bladerdeeg
Kaneel
125 gram creme fraiche
1 ei
1 theelepel vanille vanillepasta of –extract
5 eetlepels lichtbruine, fijne tafelsuiker
1 sinaasappel

Bestuif een schoon werkvlak met bloem. Rol het bladerdeeg uit tot het 20x20 cm is. Strooi er flink wat kaneel over en rol het op. snijd hem in 6 plakjes. Leg het plakje in het bakje van de miffinbakvorm. Druk het deeg er met je duim in zodat de onderkant plat is en er een klein randje bovenuit steekt. Zet ze boven in de oven en bak ze 8 tot 10 minuten of tot ze licht goudbruin zijn.
Schep de creme fraiche in een kleine kom. Doe er het ei, de vanille pasta, 1 eetlepel tafelsuiker en de gerapte schil van de sinaasappel bij. Meng alles goed.
Haal de muffinvorm uit de oven en druk het opgeblazen deeg met een theelepel rondom tegen de rand om ruimte voor de vulling te maken. schep het mengsel van creme fraiche in de vormpjes en zet ze 8 minuten terug in de oven.
Zet een kleine steelpan op het vuur. Pers er het sap van de geraspte sinaasppel in en schep de rest van de suiker erbij. Blijf roeren maar pas op met proeven of aanraken, het is heel heet!
Schenk een beetje van het karamel op elk van de taartjes (ze zijn nog een beetje zacht maar dat hoort zo) en laat ze even staan om op te stijven.

Heel makkelijk, eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Leuk dat je een reactie achter laat!